zondag 29 april 2012

Een lovelie-dag voor jou.

Eigenlijk is dit een poster met gratis complimenten. Je kunt deze op elke willekeurige plek in een openbare gelegenheid hangen zodat een ieder er een compliment voor een ander af kan halen.. Is dat nou geen grandioos idee?
Zelf heb ik 'm op een A-4tje uitgeprint. Al meer dan eens.. 
Er wordt door mij en anderen af en toe een gratis compliment afgescheurd en weggegeven. Zo leuk om te doen en zo ontzettend leuk om  te ontvangen! Misschien een idee voor jou? Doe maar, en ik weet zeker dat je een glimlach tovert op het gezicht van de ontvanger.. En alweer wordt het een lovelie-dag voor jou.

Tot gauw!

vrijdag 27 april 2012

Zomer.

Met betere temperaturen in het vooruitzicht krijg ik de kriebels en ben ik begonnen met de grote voorjaarsopruiming. De garage is bij ons de grootste rommelplek die als eerste in aanmerking komt. Dus daar begonnen. Middelste helpt mee en dat helpt enorm! Maar van de garage kom ik al opruimend toch in alle andere gedeelten van het huis. Die opruimwoede is echt goed toegeslagen bij mij! 
Alles wat kapot is of al jaren niet wordt gebruikt gaat rechtstreeks de vuilnisemmer in of naar de Kringloop, in de hoop een beter thuis te krijgen.. Andere dingen, die nog gebruikt kunnen worden verplaats ik gewoon.. dat schiet lekker op. Misschien komen die volgend jaar aan de beurt, nu mag ik er nog even van genieten. Zo kwam ik een stapeltje ansichtkaarten tegen. De hele stapel was waarschijnlijk al eens eerder door mijn handen gegaan, maar heb er toen geen afstand van kunnen doen, denk ik. Daar zat deze ansicht ook tussen en ik kon het niet laten om er een foto van te maken.. Heerlijk, die lekkere lijven in een bikini.. Wie doet je wat.. Laat de zomer maar komen!

Tot gauw!


donderdag 26 april 2012

De tuin.

Het is eind April en aan de kruisbesstruik hangen al kleine kruisbesjes. Dit is de groene kruisbes, maar in onze tuin staat ook de roodpaarse variant. Ze hebben nog wel wat uurtjes zon nodig voor ze mooi rond, vol en sappig zijn.. Ik kan bijna niet wachten, want ik heb een heerlijk recept gezien met deze heerlijke vrucht. En het kan bijna niet missen, maar het is een kruisbessenkwarktaart. Ik ben echt dol op taart!

Ingredienten:

  • 250 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suiker
  • snufje zout
  • 250 gram volle kwark
  • 2 eidooiers / 2 eiwitten
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 gram kruisbessen
Uit het boek Taart uit eigen tuin van Peter Bauwens komt deze kruisbessenkwarktaart. Je bakt eerst de bodem even blind en voegt daarna de vulling toe. Super makkelijk dus, én lekker!

Kneed een soepel deeg van bloem, boter, ei, 2 lepels suiker en een snufje zout. Laat het een half uur koelen in de koelkast. Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed een springvorm. Bak het deeg 10 minuten voor op 150 graden (blind bakken).
Meng ondertussen kwark, 2 eidooiers, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel bloem. Klop 2 eiwitten stijf en meng ze voorzichtig door het kwarkmengsel. Was de kruisbessen en verwijder steeltjes en kroontjes. Bedek de bodem van de springvorm met kruisbessen. Giet het kwarkmengsel erover. Bak de taart ten minste 45 minuten tot de taart een licht kleurtje krijgt. Laat goed afkoelen en eet smakelijk!

Tot gauw!




dinsdag 24 april 2012

Tegeltjes.

Deze tegeltjes hebben Oudste en Middelste geschilderd. Het was een schoolopdracht voor de viering van naamdag, de kinderen mochten hiervoor naar een keramiek-studio en hebben zich uit mogen leven bij de term 'kanalisering'. Ik vind het echt reuze knap gedaan. 
Ze zijn prachtig geworden, met mooie heldere kleuren. 
Geen twijfel; kunstenaars in de dop!

Was aan de lijn.

Zo'n vrolijk gezicht, lekker vel gekleurde was aan de lijn. En konijntjes die in het gras rondhuppelen.. Wat een feest, zo hangt een ieder z'n was toch met plezier op?!?
Project van Oudste tijdens haar maandelijkse frobelmiddag bij Stich & Style. Daar ben ik trots op! 

Tot gauw!

 

maandag 23 april 2012

Heerlijk haken.

Oh, wat een heerlijk patroontje is dit toch, die 8-hoeken. Het lijkt een beetje op granny-square haken. Je hebt zo weer een vormpje af. Je begint met je rondje stokjes op te zetten, ondertussen wat slokjes van een overheerlijke macchiato drinken, en voor je er erg in hebt is er al weer eentje klaar. 
Met de vijf aqua/groene kleuren die ik uit heb gezocht heb ik inmiddels een patroon gemaakt voor een sprei. Omdat ik vind dat deze kleuren niet zo goed passen in ons huis, wil ik de sprei voor buiten maken. Gezellig voor de sier en heerlijk om zo even om te slaan als het wat frisser wordt op een mooie zomeravond.. Ik zie Oudste al helemaal zitten, zij vindt 'm ook geweldig mooi worden. 

Tot gauw!

zondag 22 april 2012

Sfeer happen.

En het is zo simpel.. gele roosjes met appelblad.
Dit tovert toch een glimlach op je gezicht!
Zelfs als het buiten pijpenstelen regent... 
(april doet wat ie wil?..)

Tot gauw!

zaterdag 21 april 2012





Appeltaart.

Als tegen hanger van een stukje appeltaart dat ik deze week nam in een cafeetje, heb ik deze appeltaart gemaakt.. Die punt appeltaart van dat cafeetje was zeer verantwoord. Zonder suiker, gluten en ik weet niet wat allemaal meer, maar zoooo niet lekker!! 
Dit recept komt uit de laatste Allerhande en is gemaakt met amandelspijs. En omdat ie dan eigenlijk al heel fout is voor de lijn, heb ik er ook maar roomboter in gebruikt.. 
Als we het doen, dan maar 'the full monty'. 
En hij is heerlijk, we hebben er een goede punt afgesneden en er lekker van gesmuld. De appeltaart was nog een beetje warm, dus met een klodder creme fraiche was het ... mmmmmmmmmmmmmjammie!

Tot gauw!

vrijdag 20 april 2012

Heerlijk haken.

Oepsie.. Weer aan een nieuw project begonnen. Deze vorm vond ik in het boekje '300 haaktips', helaas zonder patroon. Maar gelukkig heb ik inmiddels ervaring genoeg om zelf uit te vogelen wat het patroontje moet zijn. En zie hier, het resultaat!
Hieronder zal ik het patroontje geven, voor de waaghalzen onder ons.. 

Patroon:
Toer 1: In de ring van een lus, 16 stokjes haken.
Toer 2: 1 dbl stokje, 2 lossen haken (herh. tot totaal 16 dbl stokjes)
Toer 3: In brug (=2 lossen) 3 stokjes haken, in volgende brug ook. Dan 5 lossen haken en herhalen                 vanaf begin van deze toer.
Toer 4: Op stokje vaste haken, 6x. In de 5 lossen, 2 vasten haken, 3 lossen en laatste losse in eerste                 vastmaken zodat je een puntje op de 8 puntjes krijgt, 2 vasten. Herhalen vanaf begin van                     deze toer.


Ik heb besloten al mijn bolletjes katoen-garen op te maken met aqua's en zeegroenen. 
Ik ben gekomen op deze kleuren, omdat ik langs het water, in de wind, met zonnestralen die mijn gezicht verwarmden.. liep te wandelen. En met deze elementen om me heen, moest ik denken aan de zomervakantie die er aan zit te komen.. De kleuren die toen bij me opkwamen, waren deze heldere en lichte aqua's en dezelfde zeegroenen. Kleuren van de zee en de strak blauwe lucht daarboven.. Oh, wat heb ik toch een zin in de zomervakantie!
Maar eerst ga ik van deze 8-hoekige vormen iets leuks maken, wens me succes.. 


Tot gauw!

  

donderdag 19 april 2012

Heerlijk haken.

En daar is ie dan.. Nummer twee! Zeg nou zelf, dit ziet er toch veel gezelliger uit dan 1 'vaasje'. Ik twijfel of ik er nog een ga maken.. ik denk van wel.. 
We zullen zien.

Tot gauw!

woensdag 18 april 2012

Weg doen?

M'n mooie voorjaarsboeket is uitgebloeid, daar is geen redden meer aan! Maar deze 'die-hards' zijn nog lang niet aan de prullenbak toe. Gelukkig maar, want nu heb ik nog wel een weekje plezier van deze vrolijke oranje Zuiderwindlelie. Weet je trouwens dat deze bloem ook wel 'Bloemistenverdriet' wordt genoemd? Mijn ervaring bevestigt deze naam zoals je ziet..

Tot gauw!

dinsdag 17 april 2012

Heerlijk haken.

En dit is 'm dan geworden. Mijn kruidenpotje!
Een gehaakt vierkant om een gebruikt melkpak. Het maakt je keuken zo gezellig! 
Ik heb er nu wat peterselie in gedaan. Maar ik heb meer kruiden, dus ga er nog een maken.. en nog een, en misschien nog een..
En het is zo gemakkelijk; in een cirkel stokjes en vasten in verschillende kleuren haken. Net zo hoog als jij het wilt. Ik heb de bovenkant opgeleukt met een randje boogjes, er een bloempje op gedaan en klaar.. Daar wordt ik zo vrolijk van!

Tot gauw!

 


maandag 16 april 2012

Heerlijk haken.

Als het maar even kan, pak ik mijn haakwerkje op.. Ik heb namelijk een leuk idee opgedaan op een creatieve website, tijdens het 'surfen'. Het heeft iets te maken met een haken natuurlijk, een melkpak en kruiden.. Nieuwsgierig? 
Blijf me volgen, want in de loop van deze week zal dit projectje af zijn en laat ik je het resultaat zien!

Tot gauw!

zondag 15 april 2012


Zaterdagochtend Muffin..

Wat is het toch heerlijk als je de zaterdagochtend kunt gebruiken om ongestoord een recept uit te proberen.. Ik had deze muffins graag voor de paasbrunch gemaakt, maar we hadden al zoveel heerlijkheden dat ik het heb gelaten.
Maar vandaag is de dag.. Het muffinbeslag redelijk traditioneel gemaakt, met zelfrijzend bakmeel, een eitje, boter en karnemelk.. Met als lekkere toevoeging; gemalen amandelen. 
Het muffinvormpje voor de helft vullen, een lepeltje bosbessenjam erop scheppen en nog een beetje beslag erover heen leggen. Even in de oven van 180gr. en klaar is heerlijke verrassing voor bij een pittig kopje koffie.. Genieten!

Tot gauw!

vrijdag 13 april 2012



De tuin.

Komt het zonnetje net even door de wolken gepiept.. en kijk eens wat voor mooie plaatjes dat oplevert! Heerlijk dat lente-gevoel..

Appeltaart.. mmmm...

Gisternamiddag was ik met mijn dochter in de bibliotheek wat aan het snuffelen in diverse tijdschriften, toen ik een overheerlijke appeltaart zag staan. Het was net voor het avondeten, dus je begrijpt dat ik begon te watertanden. 
Ik heb het recept gauw op een kladje geschreven en thuis, toen het avondeten op het fornuis stond te pruttelen, ben ik aan de slag gegaan. Het is zeer simpel te maken, dus dat lukte prima. 
Zoals je ziet op de foto is ie ook goed gelukt. En lekker dat ie is! We hebben de appeltaart als toetje gegeten... mmmmm...  
Ik geef je het recept, dan kun je deze taart zelf eens maken..

Appeltaart met citroensiroop

Oven op 180gr. 
Taart(spring)vorm invetten.
1 citroen raspen. 


Citroensiroop
In pannetje op vuur 35gr. suiker in 35gr. water laten smelten.
Pan van het vuur halen en het sap van 1 citroen er door roeren.


Appeltaart
150gr. ongezouten roomboter en 150gr. suiker in pan laten smelten.
Pan van het vuur halen en er 1 voor 1, 3 eieren door klutsen.
Dan er 150gr. zelfrijzend bakmeel door spatelen.
Een snufje zout samen met de citroenrasp toevoegen en goed doorroeren.
Doe dit mengsel in de taartvorm.
Schil 2 appels in kwarten en snijd er inkepingen in op de bolle kant.
Bestrooi ze met wat kaneel en leg de 8 parten met de bolle kant naar boven in een cirkel, in het beslag, in de taartvorm.
Ongeveer 50 minuten in de oven.

De citroensiroop zeven. 


Als de taart zo'n 5 minuten is afgekoeld buiten de oven, prik je er met een sateprikker gaatjes in en 'vul' je de gaatjes met de citroensiroop.

Heel smakelijk eten!



Tot gauw!

donderdag 12 april 2012

Goedemorgen!

Al zo vaak heb ik gedacht dat het zo leuk zou zijn om een eigen blog te beheren.. en vandaag trek ik de stoute schoenen aan. Spannend!
Ik heb een eigen webwinkel en zoals je op de foto ziet, heet het lovelie.nl. Lieve, leuke, schattige en soms ietwat stoere artikelen voor baby's, leg ik regelmatig in mijn winkeltje. Heel veel zit ik achter mijn naaimachine om mooie dingen te maken die baby's kamertje nog gezelliger maken.. Ik bedenk en maak alles zelf, en dat is zo leuk om te doen!!
Daarnaast handwerk ik veel. Vooral haken, breien en borduren. En omdat dit vaak artikelen zijn voor mijn kinderen of voor mijzelf (en ze dus niet thuishoren bij lovelie.nl) vind ik het leuk om deze zelfgemaakte tassen, sieraden, slipper en wat al niet meer, met jou te delen.
Je zult het zien in de komende tijd.. en als je ondertussen nieuwsgierig bent geworden, neem dan even een kijkje in mijn webwinkel.. www.Lovelie.nl

Tot gauw!