maandag 11 februari 2013

Meringues.

En toen was er dus nog eiwit over van de 2 eieren van het peren nagerecht..
Ik hoefde niet zo heel erg lang na te denken om te weten wat daar mee te moeten doen.
Meringues!
Zeker omdat iedereen hier in huis daar gek op is.

De eiwitten sla je stijf totdat het 'piekt'.
Natuurlijk in een vetvrije kom met vetvrije gardes..
Zet de oven ondertussen op 110 graden..
Bij de twee stijfgeslagen eiwitten heb ik 125gr. witte basterdsuiker gedaan.
Nog even goed doormengen en dan op bakpapier, met twee lepels, vormpjes maken.
Nu de meringues in de oven zetten en laten staan voor ongeveer 1 uur.
in de oven..
Ze zijn goed als ze zo loslaten van het bakpapier..
Even laten afkoelen en op een leuk schaaltje 'stapelen'.

En dan,.. lekker genieten van deze zoetigheid!
Smakelijk!


Tot gauw!


1 opmerking: