dinsdag 17 juli 2012

Mijn Waldorfsalade.

Er bestaan meerdere varianten op de Waldorfsalade. Ik wil je graag de mijne geven. Wij vinden deze versie erg lekker en fris. Ideaal voor bij de barbecue!
En aangezien er een paar mooie, warme vakantiedagen aankomen..

Bak 2 kipfilets die flink bestrooid zijn met kerriepoeder.
Haal ze uit de pan als ze gaar zijn na ongeveer 20 min. en snijd deze op blokjes als ze afgekoeld zijn.
Doe dit in een ruime kom en voeg 2 stengels bleekselderij, op smalle stukjes gesneden toe, samen met 2 Granny Smith's geschild en op stukjes. Doe er ook 2 bananen op plakjes bij en ongeveer 6 ringen ananas op stukjes. Sprenkel er wat sap van de ananas overheen zodat het fruit niet zo verkleur.. Spatel dit alles om.
Maak van een klein bekertje creme fraiche met 1 eetlepel mayonaise en eventueel een scheut yoghurt de dressing. Voeg zout, peper een scheutje ananassap en wat kerriepoeder toe en roer dit tot alles goed vermengd is.

Schep nu de dressing door de salade en voeg twee handjes gepelde walnoten toe.
Nog een maal omscheppen en de salade afmaken door er wat walnoten op te strooien en wat gescheurd blad van de bladselderij.
Eet smakelijk!


Je kunt deze salade heel goed een dag van tevoren maken.
Laat dan de banaan en de walnoten achterwege, voeg deze vlak voor je de salade gaat serveren, pas toe. Zet de salade geruime tijd voor je gaat eten uit de koelkast, dan is ie echt op z'n lekkerst!

Tot gauw!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten