maandag 1 juli 2013

Middachten


 Afgelopen zondag ben ik met een lieve vriendin naar de 'rozendag' op kasteel Middachten in De Steeg geweest. Het weer liet wel wat te wensen over, maar we hebben een geweldige dag gehad.
 Toen we bijna bij het kasteel aankwamen, zagen we wel dat we in een prachtige bosrijke omgeving beland waren. Wat veel prachtige oude bomen. En die waren zeker ook op het landgoed te vinden.. Dikke stammen, hoge bomen, in verschillende tinten groen. Dit is een prachtig decor rondom het kasteel.
Eenmaal echt binnen de muren zijn we toch meteen maar op zoek gegaan naar een kopje koffie. Dat hadden we wel verdient na een lange rit in de auto. In de orangerie was het te vinden..

Koffie met een heerlijke petit four met (hoe kan het ook anders) een rozenblaadje erop.

Nadat we gesmuld hadden van deze lekkernij, allemaal heel lief verzorgd door vrijwilligers.. hebben we ons aangesloten bij de rondleiding in de tuin.
Oh, ..wat een prachtige oude bomen, planten en vooral rozen!
 
Gekwarierde rozen.. David Austin rozen..
Mosrozen..
 En dan dit prachtige doorkijkje..



En dan die prachtige leirozen, vaak gecombineerd met aparte soorten Climatis. En dan die geuren.. 
En dan tegen de muren (de scheiding van de 'echte' wereld) de meest fantastische soorten peren, appels en zelfs perziken en ander

Buiten was het echt prachtig toeven, maar natuurlijk wilden we ook heel graag even een kijkje nemen in het kasteel! Omdat het kasteel nog steeds in handen is van de familie, en het tot voor kort nog bewoond was, is het een heel mooi en compleet kasteel. Door wat er allemaal bewaard is gebleven aan attributen, kledingstukken en vooral veel foto's, wordt het kasteel heel persoonlijk en interessant. Zoals je begrijpt mocht er binnen niet gefotografeerd worden, maar ik kon het niet laten om op het toilet toch even een kiekje te maken..

De moeite waard, vind je ook niet?
Bijzonder mooi he..
Wij hebben in elk geval genoten van deze dag en gaan zeker nog eens terug.
Zoek het eens op op internet en waag er eens een zondag aan om dit prachtige landgoed Middachten te bezoeken. Zeer de moeite waard!

Tot gauw!








2 opmerkingen:

  1. Wauw dat ziet er fantastisch uit en wat een geweldige rozen!! Ik ga dat zeker opzoeken!! Thanxx voor de tip! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een prachtige reportage heb je gemaakt..
    ik schrijf het op in mijn uitgaanstip boekje.. misschien ga ik er ook eens een keertje heen!!

    BeantwoordenVerwijderen