vrijdag 10 augustus 2012

 

Dagje uit.

En ra, ra, ..waar zijn wij toch geweest? 
Wat hebben we een prachtige dag gehad in de Efteling. Wat is dat toch een leuk pretpark. Compact, genoeg spannende achtbanen en andere spooky attracties.. En voor de kleintjes is er ook veel te beleven.

Alles heeft een thema en wordt werkelijk tot in de puntjes uitgewerkt.
Zo kregen we rond een uur of drie echt enorme zin in pannenkoeken. Dus op zoek naar het pannenkoeken huis. En wat een vermaak, in het midden van het restaurant staat een groot fornuis roodgloeiend. De ovendeurtjes gaan op de maat van de muziek heel ritmisch open en dicht. Op het fornuis staat menig potje te pruttelen en komt hier en daar flink wat stoom uit. Boven het fornuis draaien twee supergezellige, grote wielen rond. Er hangen allerlei pollepels en gardes aan. Op die grote wielen staan dan weer superlekkere, enorme stapels pannenkoeken waar de stroop vanaf druipt en de meest geweldige taarten. Je zult begrijpen dat het wachten door al dit 'vertier' niet lang duurde. En door het vriendelijke personeel werden de overheerlijke pannenkoeken dan ook vlug gebracht.

En tot slot kregen we een prachtig spectakel met water te zien!
Het was dansend water.., waterballet.., nee, hoe moet je zoiets nou noemen..
Een schitterende watershow met licht en muziek. Werkelijk prachtig. Een echte aanrader! Helaas was het bij ons nog niet donker genoeg om het effect van het licht goed te kunnen bewonderen. 
Dus 'moeten' we nog wel een keertje terug in een ander seizoen..

Tot gauw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten