donderdag 26 april 2012

De tuin.

Het is eind April en aan de kruisbesstruik hangen al kleine kruisbesjes. Dit is de groene kruisbes, maar in onze tuin staat ook de roodpaarse variant. Ze hebben nog wel wat uurtjes zon nodig voor ze mooi rond, vol en sappig zijn.. Ik kan bijna niet wachten, want ik heb een heerlijk recept gezien met deze heerlijke vrucht. En het kan bijna niet missen, maar het is een kruisbessenkwarktaart. Ik ben echt dol op taart!

Ingredienten:

  • 250 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suiker
  • snufje zout
  • 250 gram volle kwark
  • 2 eidooiers / 2 eiwitten
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 gram kruisbessen
Uit het boek Taart uit eigen tuin van Peter Bauwens komt deze kruisbessenkwarktaart. Je bakt eerst de bodem even blind en voegt daarna de vulling toe. Super makkelijk dus, én lekker!

Kneed een soepel deeg van bloem, boter, ei, 2 lepels suiker en een snufje zout. Laat het een half uur koelen in de koelkast. Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed een springvorm. Bak het deeg 10 minuten voor op 150 graden (blind bakken).
Meng ondertussen kwark, 2 eidooiers, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel bloem. Klop 2 eiwitten stijf en meng ze voorzichtig door het kwarkmengsel. Was de kruisbessen en verwijder steeltjes en kroontjes. Bedek de bodem van de springvorm met kruisbessen. Giet het kwarkmengsel erover. Bak de taart ten minste 45 minuten tot de taart een licht kleurtje krijgt. Laat goed afkoelen en eet smakelijk!

Tot gauw!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten