dinsdag 4 december 2012

Advent.

Tja, ..en daar zit je dan op de zolder, met dit raamwerk waar eens een oerlelijk schilderij op canvas omheen was gespannen.. En dat net voor de komende kerstdagen..
Bespannen met een nieuw doek natuurlijk!

Ik heb nog een mooie linnen doek liggen, te klein voor het een, te groot voor het ander. Maar gelukkig precies goed voor mijn idee.
Ik ga een soort adventkalender maken, maar dan op de Elke-manier.
Let op!
Eerst ga ik uitmeten waar de knoopjes moeten komen.. en dat is nog een heel gedoe om dat netjes in evenwicht te krijgen.
Maar je snapt, dat met een beetje denkwerk, dat altijd lukt.
Tadaah!
Ik gebruik mijn mooie parelmoer 'ouderwetse' knoopjes en zet ze vast met rood kerstgaren.
En daarna span ik de lap om het raamwerk en niet ik het strak vast. Zorg dat alles goed in het midden blijft zitten, ander ziet het er straks echt niet uit..
Zo! Hij hangt al op de juiste plek.. Nu een leuk cijfer (lees letter..) type uitzoeken en de cijfers '1' tot en met '25' uitprinten. Ik weet het niet meer zeker, maar volgens mij heb ik het lettertype 'Apple Casual' gebruikt, met font 36.
En dan de vakjes omkaderen met een grijze stift en uitknippen.
Daarna kun je ze zo onder de knoopjes schuiven.

En dan ziet de adventkalender er zo uit!
Zoals ik al zei gaat deze adventkalender op de Elke-manier.. En dat houdt in, dat er niet elke dag een kadootje uitgepakt gaat worden. Maar.., elke dag van de maand december haal ik de datum van die dag weg en hang ik een zelfgemaakt figuurtje op! 
Ik vind het een leuke uitdaging om elke dag iets te verzinnen wat met kerst en winter te maken heeft en wat ik dan ga maken van verschillende materialen.
In de kleur wit!

Ik houd je op de hoogte.

Tot gauw! 

 

2 opmerkingen:

  1. Een soort 'omgekeerde' adventkalender...er komt niks uit, maar er gaat wat op! Ik vind het helemaal leuk en net zo verrassend om te zien! Thanx voor dit leuke idee en de uitleg! Grtzz..
    maddy

    BeantwoordenVerwijderen