dinsdag 11 december 2012

Antwerpen.

Wat is er nou leuker dan iemand het cadeau te geven dat diegene een weekendje weg mag naar een stad! Lekker shoppen, mooie dingen bekijken, gezellig in cafeetjes zitten en wat eten..
En dat dan in gezelschap van mij.. Hartstikke leuk, heel veel vliegen in een klap.. 
Uiteindelijk ben ik samen met mijn lieve moeder en dito Oudste een weekendje in Antwerpen beland.
Wat is dit een geweldig mooie stad.
Eerst even naar de Schelde gelopen en van het uitzicht genoten. Daar stond een reuzenrad die we niet konden weerstaan. Geweldig!
Wat een mooi vergezicht heb je vanuit dat bakkie daar hoog in de lucht. Want het is me wel een hoogte hoor.. een beetje pijn in m'n buik had ik wel.

En van daaruit naar de kerstmarkt die in een groot deel van de stad uitgestald stonden, compleet met vuren, suikerspinnen, leuke hebbedingen en edelstenen.. En natuurlijk heerlijk warme wafels!
Grote markt
 En zo loop je door de stad als de avond gaat vallen.. Het vroor op dat moment en we hadden het ijskoud, maar van al deze gezelligheid kregen we het een beetje warmer.
Zo sfeervol!
Weet je eigenlijk hoe Antwerpen zijn naam kreeg?

Hier komt een mooi verhaal en.. best interessant;
Aan de rand van de Schelde staat kasteel 't Steen. Hier woonde de verschrikkelijke reus Druon Antigoon. Elke schipper die voorbij voer, moest tol betalen aan de reus. 
Wie weigerde verloor zijn hand. 
Antigoon was zo berucht, dat het verhaal zelfs Julius Caesar bereikte. Deze stuurde één van zijn dapperste veldheren naar Antwerpen: Silvius Brabo. Hij was klein, maar dapper. 
Deze Brabo ging Antigoon te lijf en slaagde erin zijn hand af te hakken. 
Met een grote boog zwierde Brabo de afgehakte hand de Schelde in. 
En zo ontstond de naam Hand-werpen, later Antwerpen.

Deze rechter papier machee kop is een beeltenis van Antigoon.
Dit staat in het MAS museum in Antwerpen, wat trouwens een prachtig museum is. Het is nieuw gebouw en bestaat uit 10 verdiepingen. Bovenop het gebouw heb je een prachtig panorama uitzicht over de stad. Moet het wel redelijk weer zijn, anders is het niet te doen..brrr...
Ik zal je hieronder wat foto's van de dingen die je er kunt bewonderen laten zien. Het is heel divers en dus voor iedereen leuk!
Het was een zeer geslaagd, zonnig, spannend, gezellig, koud, geurig, mooi weekendje Antwerpen!

Tot gauw!1 opmerking:

  1. Heerlijk zo'n weekendje! Wat een leuk verhaal van die hand...dat kende ik niet! Prachtige foto's allemaal en je kan wel zien dat het lekker weer was! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen