donderdag 20 december 2012

Smakelijk eten.

Oh, wat hebben wij lekker gegeten!
Ik zal je even vertellen wat het was.. En hoe ik het heb gemaakt.


Rijst met ragout;

Twee hele kipfilets zo'n 20 minuten in kokend water laten garen. 
Op een bord af laten koelen en scheuren in kleine stukken. Dit gaat het handigst met je handen.. 

Kook ondertussen de rijst als op de verpakking. En als deze nog een kwartiertje moet staan, kun je beginnen met de roux te maken.

Maak bouillon van een halve liter water en 2 kippenbouillon blokjes.

80gr. boter verwarmen in een pan, samen met ongeveer 100gr. bloem. Meng dit met je garde en laat het even zacht 'bakken'. 

Voeg de bouillon al roerende, in kleine hoeveelheden toe.
Doe er dan de gescheurde kip bij en roer dit even goed door. Laat dit even koken. 
Draai er voor de smaak verse peper over..

Bak ondertussen een bakje kleine hele champignons. Voeg dit ook bij de ragout en roer weer goed door.

Bak in de koekepan waar de champignons in gebakken zijn, nu de bospaddestoelen en be-peper dit.

Neem nu een (liefst warm) pastabord.
Schep rijst in je bord, doe hierover een flinke schep ragout.
Daarop verdeel je een lekkere hoeveelheid bospaddestoelen.
Hierover gaat wat verse peterselie (een beetje frisgroen doet 't altijd goed..) en dan rasp je Grana Padano over dit gerecht.
En dan nu.. smakelijk eten.
Het is echt heerlijk!

Ik zou het leuk vinden als je dit ook eens uit probeert, dan hoor ik graag van je hoe je het vond smaken..

Tot gauw!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten