donderdag 15 november 2012

Geboft.

We zijn nog maar pas geleden naar de Efteling geweest, dat was geweldig omdat we toen in de nieuwste attracties konden.. Maar deze week mochten we nogmaals genieten van het mooiste attractiepart dat ik ken. Zo schoon, zo mooi, zo verzorgd!
Met het geluk dat de WinterEfteling net van start is gegaan is het dubbel genieten voor ons.
Bij binnenkomst hangen de ijspegels aan de lantaarns die de promenade verlichten. En links en rechts staan verschillende kerstbomen opgesteld, die met 'sneeuw' bespoten zijn..
Het is een heel surreeel plaatje, maar wel erg mooi!
Het sprookjes bos ziet er nog sprookjes-achtiger uit en de nieuwe kleren van de koning is een mooie aanwinst.
We kunnen zelf door het nederlandse landschap langlaufen over een loipe die is aangelegd.

Pfff, ..beetje vermoeiend is dat wel..
De show van Raveleijn hebben we bij binnenkomst al gereserveerd!
Het is een prachtig spektakel in de stad waar Raven Ruiters zullen zijn.
Zeer de moeite waard om te gaan kijken.
En toen werd het avond, de lampjes gaan aan en nu begint het toch echt een beetje op winter te lijken.. Ik heb spijt dat ik geen lekkere warme handschoenen mee heb genomen.
Grote kampvuren worden gemaakt waar je gezellig rondom kunt gaan zitten om even uit te rusten en een snackje te eten. Natuurlijk zijn er pleintjes waar je traditionele winter-heerlijkheden kunt kopen. Erwtensoep.., lekkere worst in een broodje.., en.., jaaaa.., warme zelfgemaakte stroopwafels! Oei, die zijn toch wel superlekker.
Je begrijpt dat wij wel even bij het vuur hebben gezeten..
Zeker toen de hele bups in de Python wilde.. Heerlijk warm, gezellig en gemoedelijk!
 En dan komt toch de tijd dat we naar huis moeten gaan.
We hebben een prachtige dag gehad en ik raad je zeker aan ook eens naar de WinterEfteling te gaan als je in de gelegenheid bent!
 Welterusten.. en

Tot gauw!


 

2 opmerkingen:

  1. oww leuk!!
    ja ben 25 jar lang ieder jaar naar de efteling geweest met mijn kinderen.. en toen naar de winterefetling.. maar sinds een jaar of 7 kan ik geen enthousiastelingen vinden om mee te gaan.. en om nou in je eentje te gaan ahhah.. nou nee.. ik ben blij dat je er net zo van genoot als ik nu.. en ik zie dat qua winterefteling alles nog net zo mooi en sprookjesachtig is als 7 jaar geleden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben al in veel attractieparken geweest maar de Efteling is favoriet. We zijn zelfs met z'n 4en op honeymoon geweest en we sliepen in de koningskamer (torentje) van het Efteling hotel. Een belevenis!
    Maar dat was in de zomer... hoog tijd dus dat we weer eens gaan!

    BeantwoordenVerwijderen